Božične čestitke

Božič je tradicionalni praznik v cerkvenem koledarju, in ta praznik prav vsi čakamo od otrok do odraslih, saj povezuje skupaj vse ljudi. Postavljanje in okraševanje božičnega drevesca, darila za vso družino, božične čestitke, ogromno peciva, radost in veselje, vse to je del tega čarobnega praznika.

Pri nas je božič na 25. december in ta praznik je pri nas še najbolj priljubljen ter velik del k tej priljubljenosti pripomore smrečica, pod njo jaslice, ne smemo pa tudi pozabiti na Božička in vsa darila pod smrečico za vsako posebno osebo v našem življenju. Tako kot ima katerikoli drug praznik posebne geste, običaje ima tudi božič svoja božična voščila, ki dajo posameznikom vedeti, da smo tukaj za njih in ob njih.

Sneg, topla oblačila, stavbe okrašene z lučkami in božična smrekica na prostem, ni lepšega in bolj romantičnega mesta, kjer lahko svojo božično čestitko izpoveste svoji dragi osebi. Inovativna božična čestitka pa je lahko tudi povezana s kakšno božično pesmijo, ki lahko za koga pomeni veliko več kot pa darilo.

Najboljše božično darilo je lahko tudi zelo preprosto. Ni nujno, da kupite in podarite nekaj dragega, dovolj je lahko tudi neka malenkost, ki ste jo ustvarili sami – recimo božični keksi. Vse lahko zavijemo tudi doma, zraven pa priložimo lepo božično misel.

Ni važno ali je božično voščilo dolgo ali kratko, važen je namen in pozornost, ki ga s tem damo ljubljeni osebi oziroma obdarjencu. Celoten december je zelo božično obarvan, okrašene so ulice, trgovski centri, pečejo se božični piškoti in pecivo, ter vse se pripravlja na družinska druženja.

RSS

Razvrsti po: glasovih · datumu · abecedi

Statistika
Reg. uporabnikov: 1.111
Št. prispevkov: 24.435