Čestitke za abrahama

Abraham, ali prvih 50 let. Od vseh rojstnih dnevov in lubijejov, je abraham najpomembnejši in mu tudi damo največ pozornosti. K darilu, ki ga abrahamovki ali abrahamovcu prinesemo, ponavadi priložimo čestitko za abrahama.

Slavje za abrahama je veliko, v nekaterih primerih celo enako veliko kot poroka. Zbere se vsa družina in vsi prijatelji, tudi tisti s katerimi nismo vsakodnevno v stiku. Ta dan voščil za abrahama ne manjka, in vsi prisotni abrahamovcu ali abrahamovki želijo še enkrat petdeset let. Spominjamo se preteklih dogodkov in zgodb, ki so se nam zgodile ter se skupaj veselimo na prihajajoče dogodivščine.

Mnogim se dozdeva, da so po abrahamu že zares stari, vendar temu ni tako. Mladi oziroma stari smo toliko kolikor se počutimo. Marsikdo je pri svojih rosnih petdesetih letih še vedno zelo vitalen ter dobre volje, in prav je tako. Prihajajo namreč najlepši časi, časi vnukov kar prinese veliko veselja in smeha.

Lepa gesta je lahko čestitka na radiu, v lokalnem časopisu, okrašen dom na rojstni dan slavljenca, ali pa ponekod celo zakupljen jumbo plakat ob cesti, po kateri se slavljenec vsak dan vozi domov. To so dejanja in spomini, ki ostanejo za vekomaj. Veliko ljudi meni, da je tovrstna čestitka za abrahama zelo draga, vendar temu ni tako. Časopisne in radijske čestitke stanejo do dvajset evrov ali so ponekod tudi brezplačne.
Čestitka za Abrahama naj vsebuje verz ali dva, kakšno lepo misel povezano iz preteklosti, ki smo jo doživeli skupaj, abrahamovcu pa bo največ pomenilo to, da ste na ta osebni praznik z njim.

RSS

Razvrsti po: glasovih · datumu · abecedi

Statistika
Reg. uporabnikov: 1.113
Št. prispevkov: 24.436