Angleški citati

Angleški citati nas spremljajo na vsakem koraku. Mnogi med njimi so tako znani, da so se zakoreninili globoko v naš kolektivni spomin. Verjetno vsak pozna besede Neila Armstronga, ki jih je izrekel po pristanku na Luni. Ali pa citat Alberta Einsteina o tem, da sta neskončni samo dve stvari – vesolje in človeška neumnost, a da za slednjo ni povsem prepričan.
Ogromno pomembnih literarnih del je bilo napisanih v angleškem jeziku – samo spomnimo se na Shakespeara ali Agatho Christie. V tem svetovnem jeziku je nastalo tudi malo morje kultnih filmskih in glasbenih del, ki so glasbenike in filmske igralce izstrelila med zvezde. Kdo ne pozna Charlieja Chaplina ali Marilyn Monroe? Pa legendarnih Beatlov in Madonne?
Angleščina je danes prava zakladnica svetovno znanih citatov pomembnih osebnosti iz sveta politike, zabave, literature, športa, znanosti in drugega. Angleški citati nas zaradi svoje brezčasnosti nemalokrat tako navdušijo, da jih citiramo in uporabimo tudi sami. Angleščina je izjemno bogat jezik, tudi zato, ker se je v dolgih tisočletjih v njej izoblikovalo lepo število poučnih pregovorov, ki veljajo še danes. Veliko slovenskih pregovorov pravzaprav izvira iz angleških.
V dobi socialnih omrežij postajajo vse bolj priljubljeni povsem vsakdanji angleški citati, ki se nanašajo na ljubezen, prijateljstvo in druge življenjske vrednote. Mnogi med njimi so tako močni, da se z njimi poistoveti ogromno število ljudi, ki jih nato citirajo in delijo prek socialnih omrežij. Angleški citati so zelo uporabni tudi kot opisi fotografij na Facebooku ali Instagramu.
Na naši spletni strani lahko najdete bogato zbirko angleških citatov, ki se nanašajo na najrazličnejša področja življenja. Med njimi boste zagotovo našli kakšnega zase. Angleški citati vam omogočajo, da na spreten način izpoveste svoja čustva, presenetite z drobno vsakdanjo resnico ali lepo mislijo. Pobrskajte po naši spletni strani in presenečeni boste nad njihovo pestro izbiro za vsako priložnost.

RSS

Razvrsti po: glasovih · datumu · abecediStatistika
Reg. uporabnikov: 1.113
Št. prispevkov: 24.436