Misli o smehu

Star pregovor pravi, da je smeh pol zdravja. Tudi znanstveniki so dokazali, da ima smeh zdravilno moč. Zanj ne potrebujemo posebnega razloga in je skupen vsem ljudem – ne glede na starost ali kulturno ozadje. Sposobnost smeha nam je prirojena, saj se začnemo smejati že kot dojenčki, ne da bi nas kdo tega »učil«. Ko odrastemo, pa pogosto kar malo pozabimo na smeh in na to, kako koristen je. Preberite najlepše misli o smehu, ki vam bodo pomagale ponovno odkriti smeh in njegove zdravilne učinke.
Vse več ljudi je preobremenjenih in pod stresom, kar je podlaga za številne bolezni. Če bi se več smejali, bi se to zagotovo kmalu začelo poznati tudi na našem zdravju. Misli o smehu, zbrane na tej strani, vas bodo spomnile na to, da ne smete pozabiti na smejanje. V trenutkih, ko vam je težko, vam bo smeh pomagal videti situacijo v drugi luči. Telo ne loči med narejenim in pristnim smehom – v obeh primerih se odzove enako, začne izločati hormone sreče. Zato se bolje počutimo tudi, ko ustnice samo raztegnemo v nasmeh in jih držimo v tem položaju. Misli o smehu vam bodo ponovno približale fenomen smeha in vam narisale nasmešek na obraz.
Ko se smejimo, se naše počutje v trenutku izboljša. Smeh nam pomaga zmanjšati posledice, ki jih stres pusti na našem telesu, pomaga krepiti imunski sistem, povečuje pretok krvi, pomaga zniževati krvni pritisk in še veliko drugega. Z dobrim smehom »od srca« okrepimo tudi trebušne mišice. Preberite naše misli o smehu, ki vam bodo polepšale dan in vam ponovno približale radosti smeha. Delite jih z drugimi, in jih s pomočjo misli o smehu spodbudite k temu, da se bodo večkrat nasmejali. Ne pozabite – smeh je »nalezljiva bolezen« in ko se boste začeli smejati, se bo začel nenadzorovano širiti še na druge.

RSS

Razvrsti po: glasovih · datumu · abecediStatistika
Reg. uporabnikov: 1.113
Št. prispevkov: 24.436