Pregovori

Modrost se je iz roda v rod prenašala predvsem z ustnim izročilom, kasneje pa se je ohranila v obliki pregovorov. Srečo imamo, da so imeli naši predniki zelo bogato ustno izročilo, zato lahko danes uživamo ob prebiranju številnih zanimivih, in seveda tudi poučnih pregovorov, ki bolj ali manj držijo. Poskrbimo, da se ta svojevrstna oblika umetnosti ohrani tudi za prihodnje rodove!

Seveda pa pregovori niso slovenska iznajdba. Stari so skoraj toliko, kolikor je staro človeštvo. Veliko zanimivih pregovorov smo dobili od Arabcev in Starih Kitajcev, v zadnjih stoletjih pa vedno bolj v ospredje stopajo angleški pregovori. Poleg teh pa si le oglejte še ljubezenske pregovore, pregovore o življenju in razne smešne pregovore, ter seveda vse druge, ki jih imamo v svoji zbirki.

Čar pregovorov je v tem, da s svojo modrostjo vedno znova navdušujejo. Pregovori postavljajo nekakšne zakonitosti, ki v mnogih primerih veljajo še danes, zato so vedno aktualni in zanimivi. Le preberite si jih nekaj, nebo vam žal!
Statistika
Reg. uporabnikov: 1.113
Št. prispevkov: 24.436